I Verkkoluokassa opiskeleminen (INFO)
info-v-opiskeleminen.pdf |
Avaa lukemista ja tulostamista varten yllä oleva pdf-tiedosto (päivitelty 23.7.2024).
INFO https://gen.fi/info.html
I Verkkoluokassa opiskeleminen
https://gen.fi/info-v-opiskeleminen.html
SISÄLLYSLUETTELO
1. Johdanto
2. Mikä on verkkoluokka?
3. Kielikursseille ilmoittautuminen
4. Kurssimaksu
4.1 Kurssimaksun maksaminen
4.2 Kurssimaksun palauttaminen
5. Neljänlaisia verkko-oppilaita
5.1 Mikrofonioppilas
5.2 Kirjoitusoppilas
5.3 Kuunteluoppilas
5.4 Tallenneoppilas
6. Kielikurssien oppitunnit
7. Raamattutunnit
8. Kurssimateriaali
9. Oppituntitallenteet
1. JOHDANTO
Tämä on verkkoluokassa opiskelemisen yleinen esittely.
Katso myös:
I Verkkokurssit lukuvuosi
https://gen.fi/info-lukuvuosi.html
I Verkkoluokan käyttöohje
https://gen.fi/info-v-kayttoohje.html
Juhan harjoitusluokka
https://gen.adobeconnect.com/harjoitusluokka/
Tervetuloa opiskelemaan Pyhää Raamattua pintaa syvemmältä ja ammentamaan Jumalan Sanan syvästä kaivosta! Vinssimiehenä toimii vuodesta 1995 alkaen Raamatun alkukieliä opettanut teologian maisteri Juha Muukkonen Torniosta. Internetyhteys ja oppituntitallenteet mahdollistavat paikasta ja ajasta riippumattoman opiskelun.
Kaiken opetuksen keskus ja päämäärä on lihaksi tulleen Jumalan Sanan, ristiinnaulitun ja kuolleista ylösnousseen Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkastuminen. Jumalan sanassa Raamatussa jokainen sana on kastettu Jeesuksen vereen. Erityisen kirkkaasti se tulee näkyville heprean kielessä.
Ilm. 5:12
12 Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan voiman ja rikkauden ja viisauden ja väkevyyden ja kunnian ja kirkkauden ja ylistyksen.
2. MIKÄ ON VERKKOLUOKKA?
Verkkoluokassa (Adobe Connect) osallistut opetukseen internetyhteydessä olevalla tietokoneella tai mobiililaitteella. Voit ilmoittautua minkä tahansa kurssille asuinpaikastasi riippumatta, myös muualta kuin Suomesta. Verkkoluokassa näet ja kuulet opettajan sekä kuulet toisten opiskelijoiden puheenvuorot. Näet luokan taulun ja keskusteluruudun, johon voit itsekin kirjoittaa kysymyksiä ja kommentteja. Oman mikrofonisi kautta voit halutessasi osallistua keskusteluun ja harjoituksiin.
Voit katsoa oppitunnin myöhemmin myös tallenteelta. Tallenneoppilaaksi voi ilmoittautua sellaisellekin kurssille, jonka opetusaikoina ei pysty olemaan luokassa. Tunnilla olleet voivat myös halutessaan kerrata oppitunnin tallenteelta. Kunkin lukukauden tallenteet ovat katsottavissa vähintään kaksi viikkoa lukukauden päättymisen jälkeen.
Tunnin aikana luokan taululle kirjoitetut tekstit tulevat saataville myös pdf-tiedostoina, jotka voi halutessaan tulostaa. Tunnin aikana voi keskittyä kuuntelemaan opettajaa, seuraamaan taululle kirjoitettua tekstiä ja tekemään harjoituksia – kaikkea ei heti tarvitse kirjoittaa ylös. Kirjoittamisen voi tehdä halutessaan tallenteen äärellä, jonka voi tarvittaessa pysäyttää ja jatkaa haluamastaan kohdasta.
3. KIELIKURSSEILLE ILMOITTAUTUMINEN
Kielikursseille ilmoittaudutaan suoraan Tornion kansalaisopistoon. Jokaisella kurssilla on oma ilmoittautumisosoitteensa ja kurssimaksunsa.
I Verkkokurssit lukuvuosi
https://gen.fi/info-lukuvuosi.html
Verkkoilmoittautumisessa tarvitaan suomalainen henkilötunnus. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, niin voit ilmoittautua soittamalla puhelimella kansalaisopiston toimistoon. Muista silloinkin ilmoittaa sähköpostiosoitteesi. Opiston sivuilta kannattaa ottaa selville ennen kurssimaksun maksamista myös mahdollinen erityisryhmän alennus (seniori, eläkeläinen, opiskelija, työtön, maahanmuuttaja).
Tornion kansalaisopisto, ohjeita
https://uusi.opistopalvelut.fi/tornio/fi/help
Kansalaisopiston yhteystiedot:
Tornion kansalaisopisto, puh. +358 40 770 5972
(ma–ke klo 8–16, to–pe suljettu)
[email protected]
https://uusi.opistopalvelut.fi/tornio/fi/
Jos ilmoittaudut kurssille alle kolme päivää kurssin alkamisesta tai kurssin alkamisen jälkeen, niin voit laittaa opettajalle sähköpostia ([email protected]) ilmoittautumisestasi. Kirjoita viestin otsikoksi kurssin nimi. Saat siten nopeammin verkkoluokan osoitteen.
Alkaneelle kurssille voi ilmoittautua milloin tahansa lukuvuoden aikana, pidetyt tunnit voi seurata tallenteilta. Jos kurssin alkaessa ei kuitenkaan ole riittävän monta ilmoittautunutta, niin kurssi perutaan. Ilmoittaudu mieluusti niin pian, kuin se on mahdollista.
Saat verkkoluokan osoitteen opettajalta sähköpostiisi, joten muistathan merkitä ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi. Kansalaisopiston kursseille on jokaisen opetusta seuraavan ilmoittauduttava erikseen – siinäkin tapauksessa, että useampi seuraisi kurssia yhdellä laitteella. Kurssimaksu on henkilökohtainen, ei laitekohtainen.
4. KURSSIMAKSU
4.1 KURSSIMAKSUN MAKSAMINEN
Kielikurssit (heprea ja kreikka) ovat kansalaisopistojen kursseja, joilla jokaisella on oma kurssimaksunsa. Genesis ry:n järjestämät raamattutunnit ovat vapaasti seurattavia ilman kurssimaksua.
Jos maksat täyden kurssimaksun, niin voit halutessasi maksaa heti ilmoittautumisen yhteydessä. Jos et maksa kurssimaksua ilmoittautuessasi, niin opisto lähettää myöhemmin laskun.
Kansalaisopistolla on erilaisia käytäntöjä senioreille, eläkeläisille, opiskelijoille, työttömille ja maahanmuuttajille myönnettävissä alennuksissa. Katso tarkemmat tiedot kansalaisopiston sivuilta tai soita opiston toimistoon. Selvitä ja sovi alennus opiston toimiston kanssa, jonka jälkeen opisto lähettää sinulle laskun.
4.2 KURSSIMAKSUN PALAUTTAMINEN
Maksettu kurssimaksu palautetaan tai lasku jätetään lähettämättä, jos kurssi ei käynnisty vähäisen ilmoittautujamäärän vuoksi tai kurssi muuten peruuntuu opistosta johtuvasta syystä.
Samoin kurssimaksu palautetaan tai lasku jätetään lähettämättä, jos itse perut kurssin ilmoittamalla sen opiston toimistoon tai verkossa ilmoittautumistunnuksella vähintään kolme arkipäivää ennen kurssin alkamista.
Ilmoitus opettajalle tai kurssille osallistumattomuus ei ole peruuttamisilmoitus. Peruuttamisilmoitus täytyy tehdä opiston toimistoon tai verkkoilmoittautumisen yhteydessä saadulla ilmoittautumistunnuksella.
Jos opisto keskeyttää jo alkaneen ja vähintään kolme kertaa pidetyn kurssin siksi, että kurssille osallistuvien määrä on laskenut kurssin aikana alle vähimmäisosallistujamäärän, niin kurssimaksuja ei palauteta ja maksattomat maksut peritään. Oppilaat pyritään siirtämään jollekin saman opiston toiselle kurssille.
Tunnilta poissa olleiden ja tallenneoppilaiden on siis tärkeää ilmoittaa kahden viikon sisällä tunnin pitämisestä tallenteen katsominen, jotta kurssia voidaan jatkaa ilman keskeyttämisuhkaa. Jos olet useamman viikon poissa kurssilta sairauden takia, niin ilmoita siitä mahdollisimman pian opettajalle tai opiston toimistoon.
5. NELJÄNLAISIA VERKKO-OPPILAITA
Verkkoluokkakurssilla voi olla neljänlaisia oppilaita: mikrofonioppilaita, kirjoitusoppilaita, kuunteluoppilaita ja tallenneoppilaita. Voit vaihtaa kurssin aikana – tai vaikka kesken tunnin – statustasi ja siirtyä sinulle siinä tilanteessa mieluisampaan rooliin. Osaamispaineita tai stressiä ei tällaisesta yleisen vapaan sivistystyön alaan kuuluvasta opiskelusta pidä kenenkään ottaa.
Statuksesta riippumatta kaikki kurssin oppilaat voivat käydä milloin tahansa luokassa ja kirjoittaa luokan Chat-ruutuun kysymyksiä ja kommentteja.
5.1 MIKROFONIOPPILAS
Jotta voisit käyttää mikrofonia, tarvitset hyvän verkkoyhteyden, kohtuullisen uuden tietokoneen sekä headsetin eli sankamikrofonilla varustetut kuulokkeet (ns. luurit). Jos käytät tablettia tai älypuhelinta, niin tarvitset yleensä kuulokkeet. Jos yhteytesi ei ole hyvä tai laitteesi kunnolliset, niin äänesi kuuluu huonosti, joka on kiusallista. Ilman erillistä headset-mikrofonia tai kuulokkeita ääni saattaa kiertää.
Jos samalla koneella on useampia oppilaita, niin silloin saatetaan tarvita äänen kiertämisen estävä erillinen kokousmikrofoni eli konferenssikaiutin.
Konferenssikaiuttimen (esim. Jabra 510) voi hankkia esim.
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/618947/Jabra-Speak-510-MS-USB-BT-konferenssikaiutin-Microsoft-serti
5.2 KIRJOITUSOPPILAS
Seuraat tuntia ilman, että käytät mikrofonia. Kirjoitat vastauksia ja tarvittaessa kysymyksiä luokan ruutuihin. Vastaat tunnilla kirjallisiin sanakokeisiin. Klikkaat tunnin alussa viittausvalikon Step Away -merkkiä (kielletty ajosuunta). Jos olet kirjautunut luokkaan mobiilisovelluksella, voit käyttää jotain muuta merkkiä. Silloin opettaja tietää, että ei turhaan kysele sinua tekemään suullisia harjoituksia.
5.3 KUUNTELUOPPILAS
Kuunteluoppilaana seuraat opetusta luokassa osallistumatta yleensä itse aktiivisesti tuntityöskentelyyn. Voit halutessasi kirjoittaa kysymyksiä, vastauksia ja muita viestejä keskusteluruutuun sekä vastata sanakokeissa, mutta sinulta ei odoteta aktiivista viestintää. Voit olla kirjoittamatta mitään. Klikkaat tunnin alussa viittausvalikosta Step Away -merkkiä (kielletty ajosuunta). Jos olet kirjautunut luokkaan mobiilisovelluksella, voit käyttää jotain muuta merkkiä.
5.4 TALLENNEOPPILAS
Seuraat kurssia omalla ajallasi tallenteilta. Katsot ja ilmoitat opettajalle luokan Chat-ruutuun tai sähköpostilla tallenteen seuraamisen – poikkeustilanteita (sairaus) lukuun ottamatta – kahden viikon kuluessa tunnin pitämisestä.
6. KIELIKURSSIEN OPPITUNNIT
Opetuskerran pituus on 90 minuuttia (2 x 45 min). Opetusta on lukukausien aikana joka viikko samaan aikaan.
Tunti alkaa kyseisellä kielellä luettavalla Isä meidän -rukouksella. Ne, jotka haluavat käyttää tunnilla mikrofonia, voivat avata (Connect) ja saman tien mykistää (Mute) oman mikrofoninsa. Oman puheenvuoronsa ajaksi oppilas avaa mikrofoninsa ja lopetettuaan sen mykistää. Jos monella oppilaalla on yhtä aikaa mikrofoni auki, niin luokkaan tulee helposti ylimääräistä häiritsevää ääntä.
Tunnin alkupuolella on usein kirjallinen sanakoe – vastaaminen on tietenkin vapaaehtoista ja arvatakin saa. Kielikursseilla on myös kotiläksyjä. Oppimis- ja osaamispakkoa ei ole. Jokainen etenee omalla tahdillaan, vanhemmiten mahdollisesti jo taaksepäin... Kansalaisopiston oppitunnin päättymisen jälkeen opettaja pitää Genesis ry:n järjestämän reilun viiden minuutin iltahartauden, jota voi halutessaan jäädä kuuntelemaan.
7. RAAMATTUTUNNIT
Juha Muukkosen julistus- ja opetustyön tukiyhdistys Genesis ry järjestää lukukausien aikana myös vapaasti seurattavia raamattutunteja sunnuntaisin klo 19.30, jHs.
R Raamattutunnit su klo 19.30
• heprean helmiä, aramean aarteita ja kreikan kristalleja
(ei edellytä aiempia kieliopintoja)
• verkkoluokkaopetus su klo 19.30–20.15
• opetuksen järjestää Genesis ry, ei kurssimaksua
• ilmoittaudu sähköpostilla opettajalle ([email protected]),
niin saat verkkoluokan osoitteen
• kirjoita sähköpostiviestin otsikoksi "Raamattutunnit verkossa"
• pidettyjä tunteja voi katsoa vapaasti myös tallenteilta
https://gen.fi/t-uudet
https://www.bit.ly/JuhanYoutube
Vuodesta 2017 alkaen pidettyjä tunteja (noin 150 tallennetta) voit katsoa verkkoluokkatallenteina tai mp4-videoina.
Tallenteet ja videot
https://gen.fi/t.html
Youtube-kanava "Juha Muukkonen – Genesis ry"
https://youtube.com/channel/UCu810gEoHTUKL7YQSEhtQxw
http://bit.ly/JuhanYoutube
8. KURSSIMATERIAALI
Oppilaat hankkivat omatoimisesti kurssin mahdollisen oppikirjan, opettaja antaa kurssin alussa tarvittaessa lisätietoa. Lähes kaikilla kursseilla selviää myös ilman oppikirjaa.
I Oppimateriaali
https://gen.fi/info-oppimateriaali.html
Allekirjoittaneen kotisivuilla (Genesis ry, www.gen.fi) on voi käydä vapaasti hakemassa lisämateriaalia.
Oppitunnin aikana luokan taululle kirjoitetut tekstit voi katsoa ja halutessaan tulostaa tunnin jälkeen pdf-tiedostoina.
9. OPPITUNTITALLENTEET
Oppitunnit tallennetaan. Kustakin oppitunnista tulee oma verkkotiedosto. Tallenteen osoite tulee heti tunnin jälkeen luokan Web Links -ruutuun, josta oppilas voi käydä sen omalla ajallaan katsomassa. Jokaisella kurssilla on myös oma dokumenttivarasto, josta löytyvät noin vuorokauden viiveellä myös tuntitallenteiden osoitteet.
Kansalaisopiston kursseilla sekä oppituntien että tallenteiden seuraamisoikeus on vain niillä, jotka ovat ilmoittautuneet kurssille. Kurssin esittelemiseksi voi näyttää kuitenkin ystävilleen omalla koneellaan yhden tunnin. Älä jaa verkkoluokan tai tallenteiden osoitteita ulkopuolisille.
Tallenteita voi katsoa omalla ajallaan. Kansalaisopiston kielikurssien tallenteet ovat katsottavissa vähintään kaksi viikkoa kunkin lukukauden päättymisen jälkeen.
Tallenneoppilaaksi tuleva voi ilmoittautua sellaisellekin verkkokurssille, jonka opetusaikoina ei pysty olemaan luokassa. Oppitunnin voi myös kerrata myöhemmin tallenteelta.
Tallenneoppilaita ja satunnaisesti poissa olleita oppilaita pyydetään ilmoittamaan tallenteen katselu opettajalle joko luokan Chat-ruutuun tai sähköpostiin viimeistään kahden viikon kuluessa tunnin pitämisestä. Kansalaisopiston päiväkirjat pysyvät siten ajan tasalla, ja kurssi voi jatkua suunnitellusti.
Jos tunneilla käyvien ja tallenteita seuraavien määrä laskee kurssin aikana alle osallistujaminimin, opisto voi keskeyttää kurssin. Opetus päättyy, ja oppilaat pyritään siirtämään johonkin saman opiston toiseen ryhmään. Jos sopivaa ryhmää ei löydy tai se on jo täysi, niin kurssimaksua ei kuitenkaan miltään osin palauteta. Myös maksamattomat kurssimaksut peritään.
Osallistujamäärän vähentymisen vuoksi keskeytettyä kurssia ei todennäköisesti myöskään enää seuraavana lukuvuotena jatketa. Tallenteiden katsomisen ilmoittaminen on siis ensiarvoisen tärkeää. Jos et sairauden vuoksi pysty osallistumaan tunneille tai katsomaan tallenteita useampaan viikkoon, niin ilmoita se mahdollisimman pian opettajalle tai opiston toimistoon.
Lämpimästi tervetuloa Juhan verkkokursseille opiskelemaan Jumalan Sanaa sen alkulähteille! Olkoon tulosi siunattu Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeen!
INFO https://gen.fi/info.html
I Verkkoluokassa opiskeleminen
https://gen.fi/info-v-opiskeleminen.html
SISÄLLYSLUETTELO
1. Johdanto
2. Mikä on verkkoluokka?
3. Kielikursseille ilmoittautuminen
4. Kurssimaksu
4.1 Kurssimaksun maksaminen
4.2 Kurssimaksun palauttaminen
5. Neljänlaisia verkko-oppilaita
5.1 Mikrofonioppilas
5.2 Kirjoitusoppilas
5.3 Kuunteluoppilas
5.4 Tallenneoppilas
6. Kielikurssien oppitunnit
7. Raamattutunnit
8. Kurssimateriaali
9. Oppituntitallenteet
1. JOHDANTO
Tämä on verkkoluokassa opiskelemisen yleinen esittely.
Katso myös:
I Verkkokurssit lukuvuosi
https://gen.fi/info-lukuvuosi.html
I Verkkoluokan käyttöohje
https://gen.fi/info-v-kayttoohje.html
Juhan harjoitusluokka
https://gen.adobeconnect.com/harjoitusluokka/
Tervetuloa opiskelemaan Pyhää Raamattua pintaa syvemmältä ja ammentamaan Jumalan Sanan syvästä kaivosta! Vinssimiehenä toimii vuodesta 1995 alkaen Raamatun alkukieliä opettanut teologian maisteri Juha Muukkonen Torniosta. Internetyhteys ja oppituntitallenteet mahdollistavat paikasta ja ajasta riippumattoman opiskelun.
Kaiken opetuksen keskus ja päämäärä on lihaksi tulleen Jumalan Sanan, ristiinnaulitun ja kuolleista ylösnousseen Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkastuminen. Jumalan sanassa Raamatussa jokainen sana on kastettu Jeesuksen vereen. Erityisen kirkkaasti se tulee näkyville heprean kielessä.
Ilm. 5:12
12 Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan voiman ja rikkauden ja viisauden ja väkevyyden ja kunnian ja kirkkauden ja ylistyksen.
2. MIKÄ ON VERKKOLUOKKA?
Verkkoluokassa (Adobe Connect) osallistut opetukseen internetyhteydessä olevalla tietokoneella tai mobiililaitteella. Voit ilmoittautua minkä tahansa kurssille asuinpaikastasi riippumatta, myös muualta kuin Suomesta. Verkkoluokassa näet ja kuulet opettajan sekä kuulet toisten opiskelijoiden puheenvuorot. Näet luokan taulun ja keskusteluruudun, johon voit itsekin kirjoittaa kysymyksiä ja kommentteja. Oman mikrofonisi kautta voit halutessasi osallistua keskusteluun ja harjoituksiin.
Voit katsoa oppitunnin myöhemmin myös tallenteelta. Tallenneoppilaaksi voi ilmoittautua sellaisellekin kurssille, jonka opetusaikoina ei pysty olemaan luokassa. Tunnilla olleet voivat myös halutessaan kerrata oppitunnin tallenteelta. Kunkin lukukauden tallenteet ovat katsottavissa vähintään kaksi viikkoa lukukauden päättymisen jälkeen.
Tunnin aikana luokan taululle kirjoitetut tekstit tulevat saataville myös pdf-tiedostoina, jotka voi halutessaan tulostaa. Tunnin aikana voi keskittyä kuuntelemaan opettajaa, seuraamaan taululle kirjoitettua tekstiä ja tekemään harjoituksia – kaikkea ei heti tarvitse kirjoittaa ylös. Kirjoittamisen voi tehdä halutessaan tallenteen äärellä, jonka voi tarvittaessa pysäyttää ja jatkaa haluamastaan kohdasta.
3. KIELIKURSSEILLE ILMOITTAUTUMINEN
Kielikursseille ilmoittaudutaan suoraan Tornion kansalaisopistoon. Jokaisella kurssilla on oma ilmoittautumisosoitteensa ja kurssimaksunsa.
I Verkkokurssit lukuvuosi
https://gen.fi/info-lukuvuosi.html
Verkkoilmoittautumisessa tarvitaan suomalainen henkilötunnus. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, niin voit ilmoittautua soittamalla puhelimella kansalaisopiston toimistoon. Muista silloinkin ilmoittaa sähköpostiosoitteesi. Opiston sivuilta kannattaa ottaa selville ennen kurssimaksun maksamista myös mahdollinen erityisryhmän alennus (seniori, eläkeläinen, opiskelija, työtön, maahanmuuttaja).
Tornion kansalaisopisto, ohjeita
https://uusi.opistopalvelut.fi/tornio/fi/help
Kansalaisopiston yhteystiedot:
Tornion kansalaisopisto, puh. +358 40 770 5972
(ma–ke klo 8–16, to–pe suljettu)
[email protected]
https://uusi.opistopalvelut.fi/tornio/fi/
Jos ilmoittaudut kurssille alle kolme päivää kurssin alkamisesta tai kurssin alkamisen jälkeen, niin voit laittaa opettajalle sähköpostia ([email protected]) ilmoittautumisestasi. Kirjoita viestin otsikoksi kurssin nimi. Saat siten nopeammin verkkoluokan osoitteen.
Alkaneelle kurssille voi ilmoittautua milloin tahansa lukuvuoden aikana, pidetyt tunnit voi seurata tallenteilta. Jos kurssin alkaessa ei kuitenkaan ole riittävän monta ilmoittautunutta, niin kurssi perutaan. Ilmoittaudu mieluusti niin pian, kuin se on mahdollista.
Saat verkkoluokan osoitteen opettajalta sähköpostiisi, joten muistathan merkitä ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi. Kansalaisopiston kursseille on jokaisen opetusta seuraavan ilmoittauduttava erikseen – siinäkin tapauksessa, että useampi seuraisi kurssia yhdellä laitteella. Kurssimaksu on henkilökohtainen, ei laitekohtainen.
4. KURSSIMAKSU
4.1 KURSSIMAKSUN MAKSAMINEN
Kielikurssit (heprea ja kreikka) ovat kansalaisopistojen kursseja, joilla jokaisella on oma kurssimaksunsa. Genesis ry:n järjestämät raamattutunnit ovat vapaasti seurattavia ilman kurssimaksua.
Jos maksat täyden kurssimaksun, niin voit halutessasi maksaa heti ilmoittautumisen yhteydessä. Jos et maksa kurssimaksua ilmoittautuessasi, niin opisto lähettää myöhemmin laskun.
Kansalaisopistolla on erilaisia käytäntöjä senioreille, eläkeläisille, opiskelijoille, työttömille ja maahanmuuttajille myönnettävissä alennuksissa. Katso tarkemmat tiedot kansalaisopiston sivuilta tai soita opiston toimistoon. Selvitä ja sovi alennus opiston toimiston kanssa, jonka jälkeen opisto lähettää sinulle laskun.
4.2 KURSSIMAKSUN PALAUTTAMINEN
Maksettu kurssimaksu palautetaan tai lasku jätetään lähettämättä, jos kurssi ei käynnisty vähäisen ilmoittautujamäärän vuoksi tai kurssi muuten peruuntuu opistosta johtuvasta syystä.
Samoin kurssimaksu palautetaan tai lasku jätetään lähettämättä, jos itse perut kurssin ilmoittamalla sen opiston toimistoon tai verkossa ilmoittautumistunnuksella vähintään kolme arkipäivää ennen kurssin alkamista.
Ilmoitus opettajalle tai kurssille osallistumattomuus ei ole peruuttamisilmoitus. Peruuttamisilmoitus täytyy tehdä opiston toimistoon tai verkkoilmoittautumisen yhteydessä saadulla ilmoittautumistunnuksella.
Jos opisto keskeyttää jo alkaneen ja vähintään kolme kertaa pidetyn kurssin siksi, että kurssille osallistuvien määrä on laskenut kurssin aikana alle vähimmäisosallistujamäärän, niin kurssimaksuja ei palauteta ja maksattomat maksut peritään. Oppilaat pyritään siirtämään jollekin saman opiston toiselle kurssille.
Tunnilta poissa olleiden ja tallenneoppilaiden on siis tärkeää ilmoittaa kahden viikon sisällä tunnin pitämisestä tallenteen katsominen, jotta kurssia voidaan jatkaa ilman keskeyttämisuhkaa. Jos olet useamman viikon poissa kurssilta sairauden takia, niin ilmoita siitä mahdollisimman pian opettajalle tai opiston toimistoon.
5. NELJÄNLAISIA VERKKO-OPPILAITA
Verkkoluokkakurssilla voi olla neljänlaisia oppilaita: mikrofonioppilaita, kirjoitusoppilaita, kuunteluoppilaita ja tallenneoppilaita. Voit vaihtaa kurssin aikana – tai vaikka kesken tunnin – statustasi ja siirtyä sinulle siinä tilanteessa mieluisampaan rooliin. Osaamispaineita tai stressiä ei tällaisesta yleisen vapaan sivistystyön alaan kuuluvasta opiskelusta pidä kenenkään ottaa.
Statuksesta riippumatta kaikki kurssin oppilaat voivat käydä milloin tahansa luokassa ja kirjoittaa luokan Chat-ruutuun kysymyksiä ja kommentteja.
5.1 MIKROFONIOPPILAS
Jotta voisit käyttää mikrofonia, tarvitset hyvän verkkoyhteyden, kohtuullisen uuden tietokoneen sekä headsetin eli sankamikrofonilla varustetut kuulokkeet (ns. luurit). Jos käytät tablettia tai älypuhelinta, niin tarvitset yleensä kuulokkeet. Jos yhteytesi ei ole hyvä tai laitteesi kunnolliset, niin äänesi kuuluu huonosti, joka on kiusallista. Ilman erillistä headset-mikrofonia tai kuulokkeita ääni saattaa kiertää.
Jos samalla koneella on useampia oppilaita, niin silloin saatetaan tarvita äänen kiertämisen estävä erillinen kokousmikrofoni eli konferenssikaiutin.
Konferenssikaiuttimen (esim. Jabra 510) voi hankkia esim.
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/618947/Jabra-Speak-510-MS-USB-BT-konferenssikaiutin-Microsoft-serti
5.2 KIRJOITUSOPPILAS
Seuraat tuntia ilman, että käytät mikrofonia. Kirjoitat vastauksia ja tarvittaessa kysymyksiä luokan ruutuihin. Vastaat tunnilla kirjallisiin sanakokeisiin. Klikkaat tunnin alussa viittausvalikon Step Away -merkkiä (kielletty ajosuunta). Jos olet kirjautunut luokkaan mobiilisovelluksella, voit käyttää jotain muuta merkkiä. Silloin opettaja tietää, että ei turhaan kysele sinua tekemään suullisia harjoituksia.
5.3 KUUNTELUOPPILAS
Kuunteluoppilaana seuraat opetusta luokassa osallistumatta yleensä itse aktiivisesti tuntityöskentelyyn. Voit halutessasi kirjoittaa kysymyksiä, vastauksia ja muita viestejä keskusteluruutuun sekä vastata sanakokeissa, mutta sinulta ei odoteta aktiivista viestintää. Voit olla kirjoittamatta mitään. Klikkaat tunnin alussa viittausvalikosta Step Away -merkkiä (kielletty ajosuunta). Jos olet kirjautunut luokkaan mobiilisovelluksella, voit käyttää jotain muuta merkkiä.
5.4 TALLENNEOPPILAS
Seuraat kurssia omalla ajallasi tallenteilta. Katsot ja ilmoitat opettajalle luokan Chat-ruutuun tai sähköpostilla tallenteen seuraamisen – poikkeustilanteita (sairaus) lukuun ottamatta – kahden viikon kuluessa tunnin pitämisestä.
6. KIELIKURSSIEN OPPITUNNIT
Opetuskerran pituus on 90 minuuttia (2 x 45 min). Opetusta on lukukausien aikana joka viikko samaan aikaan.
Tunti alkaa kyseisellä kielellä luettavalla Isä meidän -rukouksella. Ne, jotka haluavat käyttää tunnilla mikrofonia, voivat avata (Connect) ja saman tien mykistää (Mute) oman mikrofoninsa. Oman puheenvuoronsa ajaksi oppilas avaa mikrofoninsa ja lopetettuaan sen mykistää. Jos monella oppilaalla on yhtä aikaa mikrofoni auki, niin luokkaan tulee helposti ylimääräistä häiritsevää ääntä.
Tunnin alkupuolella on usein kirjallinen sanakoe – vastaaminen on tietenkin vapaaehtoista ja arvatakin saa. Kielikursseilla on myös kotiläksyjä. Oppimis- ja osaamispakkoa ei ole. Jokainen etenee omalla tahdillaan, vanhemmiten mahdollisesti jo taaksepäin... Kansalaisopiston oppitunnin päättymisen jälkeen opettaja pitää Genesis ry:n järjestämän reilun viiden minuutin iltahartauden, jota voi halutessaan jäädä kuuntelemaan.
7. RAAMATTUTUNNIT
Juha Muukkosen julistus- ja opetustyön tukiyhdistys Genesis ry järjestää lukukausien aikana myös vapaasti seurattavia raamattutunteja sunnuntaisin klo 19.30, jHs.
R Raamattutunnit su klo 19.30
• heprean helmiä, aramean aarteita ja kreikan kristalleja
(ei edellytä aiempia kieliopintoja)
• verkkoluokkaopetus su klo 19.30–20.15
• opetuksen järjestää Genesis ry, ei kurssimaksua
• ilmoittaudu sähköpostilla opettajalle ([email protected]),
niin saat verkkoluokan osoitteen
• kirjoita sähköpostiviestin otsikoksi "Raamattutunnit verkossa"
• pidettyjä tunteja voi katsoa vapaasti myös tallenteilta
https://gen.fi/t-uudet
https://www.bit.ly/JuhanYoutube
Vuodesta 2017 alkaen pidettyjä tunteja (noin 150 tallennetta) voit katsoa verkkoluokkatallenteina tai mp4-videoina.
Tallenteet ja videot
https://gen.fi/t.html
Youtube-kanava "Juha Muukkonen – Genesis ry"
https://youtube.com/channel/UCu810gEoHTUKL7YQSEhtQxw
http://bit.ly/JuhanYoutube
8. KURSSIMATERIAALI
Oppilaat hankkivat omatoimisesti kurssin mahdollisen oppikirjan, opettaja antaa kurssin alussa tarvittaessa lisätietoa. Lähes kaikilla kursseilla selviää myös ilman oppikirjaa.
I Oppimateriaali
https://gen.fi/info-oppimateriaali.html
Allekirjoittaneen kotisivuilla (Genesis ry, www.gen.fi) on voi käydä vapaasti hakemassa lisämateriaalia.
Oppitunnin aikana luokan taululle kirjoitetut tekstit voi katsoa ja halutessaan tulostaa tunnin jälkeen pdf-tiedostoina.
9. OPPITUNTITALLENTEET
Oppitunnit tallennetaan. Kustakin oppitunnista tulee oma verkkotiedosto. Tallenteen osoite tulee heti tunnin jälkeen luokan Web Links -ruutuun, josta oppilas voi käydä sen omalla ajallaan katsomassa. Jokaisella kurssilla on myös oma dokumenttivarasto, josta löytyvät noin vuorokauden viiveellä myös tuntitallenteiden osoitteet.
Kansalaisopiston kursseilla sekä oppituntien että tallenteiden seuraamisoikeus on vain niillä, jotka ovat ilmoittautuneet kurssille. Kurssin esittelemiseksi voi näyttää kuitenkin ystävilleen omalla koneellaan yhden tunnin. Älä jaa verkkoluokan tai tallenteiden osoitteita ulkopuolisille.
Tallenteita voi katsoa omalla ajallaan. Kansalaisopiston kielikurssien tallenteet ovat katsottavissa vähintään kaksi viikkoa kunkin lukukauden päättymisen jälkeen.
Tallenneoppilaaksi tuleva voi ilmoittautua sellaisellekin verkkokurssille, jonka opetusaikoina ei pysty olemaan luokassa. Oppitunnin voi myös kerrata myöhemmin tallenteelta.
Tallenneoppilaita ja satunnaisesti poissa olleita oppilaita pyydetään ilmoittamaan tallenteen katselu opettajalle joko luokan Chat-ruutuun tai sähköpostiin viimeistään kahden viikon kuluessa tunnin pitämisestä. Kansalaisopiston päiväkirjat pysyvät siten ajan tasalla, ja kurssi voi jatkua suunnitellusti.
Jos tunneilla käyvien ja tallenteita seuraavien määrä laskee kurssin aikana alle osallistujaminimin, opisto voi keskeyttää kurssin. Opetus päättyy, ja oppilaat pyritään siirtämään johonkin saman opiston toiseen ryhmään. Jos sopivaa ryhmää ei löydy tai se on jo täysi, niin kurssimaksua ei kuitenkaan miltään osin palauteta. Myös maksamattomat kurssimaksut peritään.
Osallistujamäärän vähentymisen vuoksi keskeytettyä kurssia ei todennäköisesti myöskään enää seuraavana lukuvuotena jatketa. Tallenteiden katsomisen ilmoittaminen on siis ensiarvoisen tärkeää. Jos et sairauden vuoksi pysty osallistumaan tunneille tai katsomaan tallenteita useampaan viikkoon, niin ilmoita se mahdollisimman pian opettajalle tai opiston toimistoon.
Lämpimästi tervetuloa Juhan verkkokursseille opiskelemaan Jumalan Sanaa sen alkulähteille! Olkoon tulosi siunattu Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeen!